Jadłospis 19 - 223 kwietnia




Poniedziałek 19 kwietnia
Śniadanie - pieczywo mieszane, masło, (1,7), pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem (7) , kiełki, konfitura owocowa, kawa z mlekiem (1,7) herbata
Śniadanie II – bułka pełnoziarnista z masłem (1,7), kalarepa do chrupania , herbata
Obiad - zupa z żółtej fasolki szparagowej na mięsie (7,9), kasza jęczmienna (1) gulasz wieprzowy w sosie własnym, buraczki gotowane, napój owocowy
Śniadanie - pieczywo mieszane, masło, (1,7), pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem (7) , kiełki, konfitura owocowa, kawa z mlekiem (1,7) herbata
Śniadanie II – bułka pełnoziarnista z masłem (1,7), kalarepa do chrupania , herbata
Obiad - zupa z żółtej fasolki szparagowej na mięsie (7,9), kasza jęczmienna (1) gulasz wieprzowy w sosie własnym, buraczki gotowane, napój owocowy

Wtorek 20 kwietnia
Śniadanie - bułka razowa masło, (1,7), jajko gotowane, sos tatarski (7) (wyr.wł.), kanapka z chleba razowego, miód , kakao (7), herbata z cytryną
Śniadanie II – krem sułtański z bezą i rodzynkami, jabłko, herbata ziołowa
Obiad - zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie (1,9) ,kluski śląskie (1,3,7) (wyrób własny) , leczo warzywne, kompot owocowy


Środa 21 kwietnia


Śniadanie - pieczywo mieszane (1), masło (7) pasta z pieczonej limandy (3) (wyr. wł.) ogórek zielony , powidła śliwkowe , herbata miętowa
Śniadanie II- serek truskawkowy (7) , winogrono, herbata owocowa
Obiad - zupa krem z zielonego groszku na mięsie, grzanki (1,9) ,ziemniaki puree kotlet drobiowy panierowany (1,3), surówka z kapusty pekińskiej, napój owocowy
Czwartek kwietnia
Śniadanie - bułka razowa masło, (1,7), łopatka w ziołach (wyr. wł.), kolorowa papryka ,kanapka z chleba razowego, miód, kakao (7), herbata z cytryną
Śniadanie II - grzanki z suszonymi pomidorami i żółtym serem (1,7), herbata
Obiad - zupa pieczarkowa na mięsie z ptysiami (1,9),ziemniaki z koperkiem, kotlet jajeczny (3) brokuły z masłem (7) ,napój pomarańczowo-cytrynowy
Śniadanie - bułka razowa masło, (1,7), łopatka w ziołach (wyr. wł.), kolorowa papryka ,kanapka z chleba razowego, miód, kakao (7), herbata z cytryną
Śniadanie II - grzanki z suszonymi pomidorami i żółtym serem (1,7), herbata
Obiad - zupa pieczarkowa na mięsie z ptysiami (1,9),ziemniaki z koperkiem, kotlet jajeczny (3) brokuły z masłem (7) ,napój pomarańczowo-cytrynowy


Piątek kwietnia
Śniadanie - bułka razowa masło, (1,7), szynka dębowa (3) pomidor malinowy, kanapka z chleba razowego, konfitura, kakao (7), herbata
Śniadanie- II - galaretka z owocami, biszkopty (1)(1), herbata ziołowa
Obiad – zupa gulaszowa na mięsie wołowym (9) makaron z musem owocowym i kruszonym białym serem(1,7) marchewka do chrupania, napój owocowy
Śniadanie - bułka razowa masło, (1,7), szynka dębowa (3) pomidor malinowy, kanapka z chleba razowego, konfitura, kakao (7), herbata
Śniadanie- II - galaretka z owocami, biszkopty (1)(1), herbata ziołowa
Obiad – zupa gulaszowa na mięsie wołowym (9) makaron z musem owocowym i kruszonym białym serem(1,7) marchewka do chrupania, napój owocowy


